Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Sladké zemiaky so shitaké a hlivou ustricovou

Pochúťka, ktorá dodá energiu i mnoho živín. Pripravte si ju dnes na obed!

Yamy /sladké zemiaky/ s shitaké a hlivou ustricovou
17. MÁJ 2016

Potrebujeme

  • 600 g sladkých zemiakov – ošúpeme ako bežné zemiaky, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a uvaríme domäkka, zlejeme
  • 200 g shitaké 
  • 400 g hlivy ustricovej
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mladé cibuľky
  • 2 cm kúsok zázvoru (nastrúhaného)
  • 6 ks pak choi kapusty
  • citrónová tráva 1 ks (nekrájame, necháme vcelku vyvariť)
  • 3 limetkové sušené listy (iba vyvariť)
  • 1 lyžica kokosového tuku (ak nemáte, použite olivový olej)
  • chilli sušené
  • lyžica sušených goji plodov 
  • malá lyžička zmesi kurkumy, čiernej rasce, horčicových semienok, koriandru, kumínu, mletého badiánu
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • soľ

Postup

Nakrájame cibuľku a červenú cibuľu na malé kúsky.  Restujeme vo woku alebo širšom hrnci na kokosovom tuku. Pridáme mleté koreniny, chilli a orestujeme hlivu a shitaké. Pridáme zázvor, a keď huby pustia vodu, tak citrónovú trávu, limetkové listy, goji a necháme podusiť cca 5 minút. Prilejeme kokosové mlieko a varíme spolu ďalších 5 minút. Ak chcete mať viac tekutiny, pridajte 1 až 2 dcl vody. Pred dovarením, cca 2 minúty, pridáme na väčšie kúsky nasekané pak choi a vypneme oheň. Dochutíme soľou a vmiešame uvarené sladké zemiaky. Posypeme sekaným čerstvým koriandrom a petržlenovou vňaťou. 

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmiPstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi

Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososovi, ale vieme využiť aj ryby, ktoré plávajú v našich riekach, potokoch či jazerách.

 

 

Plnená zapečená kápiaPlnená zapečená kápia

Toto je jeden z tých improvizačných receptov, po ktorých siahnem vždy, keď mi zostanú nevyužité zvyšky jedla v chladničke.

 

Hliva ustricová s quinoou a cíceromHliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sladké zemiaky so shitaké a hlivou ustricovou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.