Sladké zemiaky so shitaké a hlivou ustricovou
Pochúťka, ktorá dodá energiu i mnoho živín. Pripravte si ju dnes na obed!
Potrebujeme
- 600 g sladkých zemiakov – ošúpeme ako bežné zemiaky, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a uvaríme domäkka, zlejeme
- 200 g shitaké
- 400 g hlivy ustricovej
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 červená cibuľa
- 2 mladé cibuľky
- 2 cm kúsok zázvoru (nastrúhaného)
- 6 ks pak choi kapusty
- citrónová tráva 1 ks (nekrájame, necháme vcelku vyvariť)
- 3 limetkové sušené listy (iba vyvariť)
- 1 lyžica kokosového tuku (ak nemáte, použite olivový olej)
- chilli sušené
- lyžica sušených goji plodov
- malá lyžička zmesi kurkumy, čiernej rasce, horčicových semienok, koriandru, kumínu, mletého badiánu
- mleté čierne korenie z mlynčeka
- soľ
Postup
Nakrájame cibuľku a červenú cibuľu na malé kúsky. Restujeme vo woku alebo širšom hrnci na kokosovom tuku. Pridáme mleté koreniny, chilli a orestujeme hlivu a shitaké. Pridáme zázvor, a keď huby pustia vodu, tak citrónovú trávu, limetkové listy, goji a necháme podusiť cca 5 minút. Prilejeme kokosové mlieko a varíme spolu ďalších 5 minút. Ak chcete mať viac tekutiny, pridajte 1 až 2 dcl vody. Pred dovarením, cca 2 minúty, pridáme na väčšie kúsky nasekané pak choi a vypneme oheň. Dochutíme soľou a vmiešame uvarené sladké zemiaky. Posypeme sekaným čerstvým koriandrom a petržlenovou vňaťou.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi
Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososovi, ale vieme využiť aj ryby, ktoré plávajú v našich riekach, potokoch či jazerách.
Toto je jeden z tých improvizačných receptov, po ktorých siahnem vždy, keď mi zostanú nevyužité zvyšky jedla v chladničke.
Hliva ustricová s quinoou a cícerom
Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.