15. MÁJ 2016

Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi

Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososovi, ale vieme využiť aj ryby, ktoré plávajú v našich riekach, potokoch či jazerách.

Čo budete potrebovať na jednu porciu

  • cca 200 g pstruha – podľa výberu
  • 100 g cukety
  • 200 g batátov
  • 100 g žltej alebo oranžovej papriky
  • 100 g cibule
  • 10 g cesnaku
  • čerstvé bylinky – rozmarín, mäta, šalvia, petržlen
  • cherry paradajky na ozdobenie
  • soľ, korenie
  • repkový olej
  • 10 g prosciutta

Postup

Pstruha umyjeme, ak je potrebné zbavíme vnútorností, očistíme, osolíme, potrieme olejom zvnútra a naplníme čerstvými bylinkami. Zvonku ho potrieme rozdrveným cesnakom s olejom.  Navrch nakladieme na kolieska nakrájanú cibuľu a plátok prosciutta. Takto pripraveného pstruha vložíme do alobalu, ktorý sme tiež jemne potreli olejom. Zabalíme.

Zeleninu, cuketu, batáty, papriku a červenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, potrieme olejom, posolíme a premiešame spolu s bylinkami.

Pstruha v alobale a pripravenú zeleninu dáme na plech (na papier na pečenie) a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút. Potom pstruha rozbalíme a necháme ho dopiecť nezabaleného. Podávame s čerstvým šalátom, cherry paradajkami a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Krehký losos na bielom víneKrehký losos na bielom víne

Ryby sú ideálnym jedlom na ľahkú večeru.

 

 

Tuniakový šalát s olivami a zrniečkamiTuniakový šalát s olivami a zrniečkami

Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov. 

 

Ryžové guľôčky s mozzarelou a domácim chutneyRyžové guľôčky s mozzarelou a domácim chutney

Ak hľadáte spôsob, ako mať v práci kvalitné jedlo na obed, jednou z možností je navariť si ho doma a zobrať so sebou v dóze.


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.