11. MÁJ 2016

Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.

 

Potrebujeme

  • 200 g sušeného cíceru (namočeného na 12 hodín)
  • 100 g obilniny quinoa
  • 400 g hlivy ustricovej
  • veľkú červenú cibuľu
  • 1 malú lyžičku korenia mahá alebo v mažiari roztlačený koriander, horčičné semeno, rascu či kumín
  • olivový olej
  • medvedí cesnak cca 8 až 10 lístkov nasekať
  • 15 ks cherry paradajok
  • himalájska soľ
  • korenie z mlynčeka
  • pri pikantnej verzii chilli papričku

Postup

Namočený cícer varíme, kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnčeku s troškou himalájskej soli cca 15 minút. Keď  zväčší objem a vyparí sa všetka voda, premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou servítkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku, nasekanú nadrobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5-tich minútach restovania cherry paradajky, prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme  korením z mlynčeka, soľou a čerstvo nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu, chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.

Zdroj: horecka.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.

 

 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov.

 

Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejomRizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom

Chutné, ľahké a rýchlo pripravené rizoto. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.