10. MÁJ 2016

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.

Budete potrebovať (zoznam surovín na 4 porcie)

  • 200 g pšena (prosa)
  • 200 ml špaldového mlieka
  • 120 g tofu natural
  • 1 kus vanilkového cukru
  • polovica vanilkového lusku
  • sušené ovocie (zmes slivky, marhule, hrozienka, figy) – my sme použili takto:
  • 30 g sušených fíg
  • 30 g sušených marhúľ 
  • 30 g sušených sliviek
  • 30 g sušených brusníc
  • 2 g mletej škorice
  • 30 g trstinového cukru
  • 20 g masla alebo ghí
  • 2 vajcia
  • slivkový kompót

Príprava

Pšeno prepláchnite vriacou vodou, aby sa stratila horká chuť. Uvarte ho podľa návodu, pozor, nerozvarte ho.
Sušené ovocie nakrájajte na drobné kúsky, tofu nastrúhajte. Uvarené pšeno a ovocnú zmes zmiešajte. Rozšľahajte vajcia s cukrom a primiešajte do zmesi pšena a ovocia. Zmes zarovnajte do zapekacej misky, ktorú ste vytreli maslom. Pečte v horúcej rúre pri 200 stupňoch Celzia cca 25 minút. Pred podávaním posypte nákyp škoricou a vanilkovým cukrom. Podávajte so slivkovým kompótom.

  • Doba prípravy: 45 minút
  • Výživové hodnoty 431 kcal, Sacharidy: 69.3, Bielkoviny: 15, Tuky: 11.7
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Krúpový nákyp s vanilkouKrúpový nákyp s vanilkou

Ak zameníte ryžu za krúpy, budete spokojní. 

 

Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladomMarhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom

Chutný a zdravý.

 

 

Pohánkový nákyp s tvarohomPohánkový nákyp s tvarohom

Skvelý na ľahký obed. 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.