13. MÁJ 2016

Plnená zapečená kápia

Toto je jeden z tých improvizačných receptov, po ktorých siahnem vždy, keď mi zostanú nevyužité zvyšky jedla v chladničke.

Suroviny (pre 2 osoby)

  • 3 kápie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čiernych olív
  • 1 konzerva tuniaka
  • 5 lyžíc rajčinového pyré
  • hrsť petržlenovej vňate alebo pažítky
  • 1 PL kapár
  • 100 g cherry paradajok
  • 3 PL bielej fazule
  • 100 g tvrdého syra (ja som použila goudu)
  • soľ
  • korenie

Postup

Na panvici si na olivovom oleji  speníme cesnak, pridáme napoly nakrájané cherry paradajky, nadrobno nakrájanú 1 kápiu,  tuniaka, čierne olivy, kapary, biele fazule, rajčinové pyré, uvarenú ryžu a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Zvyšné 2 kápie prerežeme napoly, ugrilujeme z oboch strán a naplníme pripravenou zmesou. Navrch nastrúhame tvrdý syr a pokvapkáme olivovým olejom. Ak chcete mať plnku šťavnatejšiu, odporúčam do zmesi pridať 1 dcl zeleninového vývaru.

Zdroj receptu: Tatiana Leová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádovo-mangový šalát s lososomAvokádovo-mangový šalát s lososom

Sýty šalát s puncom luxusu? Kombinácia avokáda a manga robí svoje.

 

Tuniakovo-kuskusový šalátTuniakovo-kuskusový šalát

Tuniaka s kuskusom stačí dochutiť morskou soľou a bazalkou. 

 

Čakankový šalátČakankový šalát

Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnená zapečená kápia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.