Ryžové cestoviny so zeleninou
Vraj vegánsky a bezlepkový recept.
Recept pre 2 osoby
Doba prípravy: 25 až 30 minút
Potrebujeme
- 2 mrkvy
- 1 červenú papriku
- 1 jarnú cibuľku
- 1/2 čínskej kapusty
- 1 cesnak
- 200 g ryžových rezancov (3 mm)
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
Na arašidovú omáčku
- 2 PL kvalitného arašidového masla (100 % arašidy)
- 2 PL tamari sójovej omáčky (sójová nie je bezlepková)
- 1 PL ryžového octu
- 1 PL medu
- 6 PL vody (môžete pridať aj viac, ak máte omáčky radšej tekutejšie)
Postup
Mrkvu, papriku a jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Čínsku kapustu taktiež nakrájame natenko a odložíme zatiaľ bokom. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme mrkvu, papriku a jarnú cibuľku.
Kým sa nám zelenina opeká, pripravíme si omáčku tak, že spolu vymixujeme všetky potrebné ingrediencie. Ak máte radšej redšie omáčky, pridajte viac vody.
Následne si pripravíme aj ryžové rezance podľa návodu na obale. Varia sa len pár minút, dávajte pozor, aby ste ich nerozvarili. Keď sú hotové, prepláchneme ich v studenej vode, aby sme zastavili proces varenia a kvapneme na ne trošku oleja, aby sa nezlepili.
Keď je zelenina skoro hotová, pridáme roztlačený cesnak a čínsku kapustu. Opražíme ďalších 5 minút, osolíme, okoreníme a ochutnáme. Ak je zelenina hotová, odstavíme ju z ohňa, pridáme ryžové rezance a dobre premiešame. Následne pridáme omáčku a znova dobre premiešame.
Môžeme ozdobiť čerstvými klíčkami a krúžkami zelenej časti cibuľky. Dobrú chuť!
Do receptu sa skvelo hodí aj na kúsky nakrájané tofu.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil.
Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky.
Tofu je výborným zdrojom bielkovín.