20. JUN 2016

Tofu na mandliach

Tofu je výborným zdrojom bielkovín.

INGREDIENCIE

  • 2 kusy syra tofu (údený alebo neúdený)
  • 2 stredne veľké cibule
  • ošúpané mandle (ak nemáte, môžete použiť aj iné orechy, napr. kešu alebo arašidy)
  • mletá červená paprika
  • čierne korenie
  • mletá rasca
  • soľ
  • karí korenie alebo kurkuma
  • 1,5 polievkovej lyžice hnedého cukru
  • domáci kečup alebo rajčinový pretlak 
  • olivový olej

 
POSTUP

Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do misky (aj so šťavou, ak je neúdené) a okoreníme čiernym korením, rascou, soľou a červenou paprikou. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny.
Odstáte tofu vyberieme a na troche olivového oleja opekáme asi 10 minút dozlatista.
Odstavíme a osmažené kocky vysypeme do inej misky. Na tú istú panvicu (s výpekom) nasypeme cibuľu, nakrájanú na tenké pásiky, posypeme lyžicou cukru a osmažíme.
Keď cibuľka zhnedne, prisypeme už hotové tofu, premiešame, pridáme kečup, karí korenie alebo kurkumu, mandle, a podlejeme vodou. Dusíme asi 10 minút na miernom ohni.
Voňavé tofu podávame s hnedou ryžou a dozdobíme zeleninou.

Zdroj receptu: fitrecepty.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Bulgur s baklažánom a tofuBulgur s baklažánom a tofu

Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť. 

 

Chocolate mouse (čokoládová pena)Čokoládová pena

Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana. 

 

 

Chutné tofu čipsyChutné tofu čipsy

Z tofu sa dajú pripraviť aj výborné čipsy. 

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tofu na mandliach

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.