Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Rizoto so zelenou špargľou a rebarborou

Pripraviť si rizoto nie je najťažší kuchársky výkon.

Rizoto so zelenou špargľou a rebarborou
18. JUN 2016

Budete potrebovať pre 2 osoby 

  • 140 g ryže arborio
  • 10 g kvalitného oleja
  • 40 g šalotky
  • 100 ml kvalitného bieleho vína
  • zeleninový vývar cca 400 ml
  • soľ, čerstvý tymian
  • parmezán
  • 5 g studeného masla
  • 100 g očistenej rebarbory
  • 200 g zelenej špargle
  • 100 g čerstvých krémový šampiňónov

Postup

Šalotky očistite, nakrájajte nadrobno a restujte na zohriatom oleji dozlatista. Pridajte suchú ryžu, čerstvý tymian a restujte 2 – 3 minúty. Podlejte bielym vínom, nechajte ho odpariť. Do ryže pridajte očistené klobúčiky šampiňónov, ktoré ste nakrájali na štvrtiny. Podlejte trochou vývaru a za stáleho miešania nechajte dusiť, keď ubudne tekutiny, pridajte trochu a pokračujte v premiešavaní. Nepridávajte naraz veľa tekutiny, aby sa ryža nevarila, ale dusila. Keď je ryža polomäkká, pridajte očistenú zelenú špargľu a rebarboru, nakrájanú na 1,5 cm kúsky. Postupne pridávajte vývar, cca po 10-tich minútach je už ryža mäkká, a zelenina má ostať nerozvarená. Na záver vmiešajte plátok studeného masla, premiešajte. Maslo spôsobí krémovitosť pokrmu. Podľa chuti pridajte strúhaný parmezán.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátomGrilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.

 

Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátomZubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Chutná ryba so špargľou a šalátom.

 

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmiPolenta zapekaná s ružičkovým kelom a hubami

Polenta je sýta kukuričná kaša, ktorá je rozšírená hlavne v Taliansku.


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rizoto so zelenou špargľou a rebarborou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.