17. JUN 2016

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.

Losos

  • 600 g filiet z lososa
  • 1 l studenej vody
  • 10 g soli
  • 2 PL olivového oleja

Postup

Zo studenej vody a soli urobíme soľanku. Ponoríme do nej rybu a necháme marinovať 10 minút. Dosucha osušíme a potrieme olejom. Grilujeme cca 3 minúty z každej strany (závisí od hrúbky lososa, ale stred musí zostať ružový).

Sójovo-zázvorová omáčka

  • šťava z 2 limetiek
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL nastrúhaného zázvoru

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame.

Šalát

  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks fenikla
  • 2 ks reďkovky
  • šalát podľa chuti (poľníčkový, frisé, čakanka)
  • bylinky (koriander, petržlenová vňať alebo bazalka)
  • žerucha

Zdroj receptu: foodbloger.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šalát so sezamomŠalát so sezamom a zemiakmi

Šalát pre gurmánov.

 

Jarný šalát s ricottouŠalát s ricottou

Pochúťka nielen pre vegetariánov.

 

Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátomZubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Chutná ryba so špargľou a šalátom.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.