6. JUN 2016

Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Chutná ryba so špargľou a šalátom.

Ingrediencie

  • 4 filety zubáča 
  • morská soľ
  • biele mleté korenie
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • vetvička tymiánu
  • 200 g mladého hrášku
  • 1,5 pomaranča
  • šťava z ½ citróna
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 ČL dijónskej horčice
  • hrubší plátok masla
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 150 ml smotany
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

Zo zelenej špargle odrežeme drevnaté konce (cca 2 – 3 cm) a nakrájame na menšie kusy. Špargľu vložíme do vriacej a osolenej vody, spolu s plátkom masla alebo citróna (pre uchovanie farby), a varíme cca 7 až 10 minút. Uvarenú špargľu preplácheme studenou vodou. Hrášok vylúpeme, 1 pomaranč nakrájame na kocky, cesnak rozpučíme plochou stranou noža a nakrájame nadrobno.

Cesnak orestujeme na masle, pridáme hrášok a špargľu, dochutíme soľou a korením. Odstavíme zo sporáka a pridáme nakrájaný pomaranč. Šalát premiešame so zálievkou, ktorú si pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, soli a korenia.

Na filetách urobíme niekoľko zárezov, osolíme, okoreníme. Na panvici si rozpustíme hrubý plátok masla a filety orestujeme, najprv kožou dole cca 4 minúty z každej strany. Do výpeku pridáme najemno nakrájané lístky tymianu, víno, smotanu, redukujeme, nakoniec pridáme šťavu z ½ pomaranča, redukujeme a omáčku dochutíme soľou a korením.

Zdroj receptu: foodbloger.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ázijský šalát s krevetamiÁzijský šalát s krevetami

Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné.

 

lososLosos s quinoou

Výborná kombinácia na zdravý nedeľný obed, nemysíte? 

 

Pečené rybacie guľkyPečené rybacie guľky

Hlavnou ingredienciou je tuniak alebo losos.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.