Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hubami

Polenta je sýta kukuričná kaša, ktorá je rozšírená hlavne v Taliansku.

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmi
30. MÁJ 2016

Potrebujeme pre 4 osoby

  • 300 g polenty v bio kvalite 
  • 15 hlavičiek ružičkového kelu
  • 2 červené cibule
  • 1 veľká červená paprika, krájaná na pásiky
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • 400 g mrazených húb (ideálne čerstvých)
  • 1,5 dcl olivového oleja
  • voda
  • korenie z mlynčeka
  • soľ
  • tymian
  • kumín mletý  

Dressing

  • 150 ml hustého jogurtu bieleho v bio kvalite
  • 150 ml kyslého alebo acidofilného mlieka
  • 5 až 6 lístkov medvedieho cesnaku
  • soľ

Postup

Ružičkový kel umyjeme, odstránime vrchné lístky a necháme odkvapkať. Na panvicu dáme olivový olej, kurkumu, kumín, restujeme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme na polovicu prekrojené hlavičky kelu, papriku, tymian, hríby a opečieme krátko, za občasného miešania. V prípade potreby podlejeme troškou vody (mrazené hríby pustia vodu) a podusíme do 10 minút pod pokrievkou. Dochutíme soľou a korením. Medzitým si pripravíme polentu.

Do vriacej vody vysypeme polentu, osolíme a miešame cca 3 minúty, kým nezhustne na kašu. Pridáme lyžicu oleja a pomiešame. Polentu dáme na dno vymastenej keramickej formy, na povrch rozložíme rovnomerne zeleninu a dáme zapiecť. Môžeme posypať aj strúhaným pecorinom. Zapečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Podávame poliate dressingom, ktorý si pripravíme čerstvý počas zapekania z hore uvedených ingrediencií.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zeleninová lasagne bez cestovín (bezlepková)Zeleninové lasagne bez cestovín

Toto jedlo môže byť skvelou súčasťou vášho jedálnička, ak sa snažíte schudnúť, pretože obsahuje málo sacharidov a veľa bielkovín.

 

Yamy /sladké zemiaky/ s shitaké a hlivou ustricovouSladké zemiaky so shitaké a hlivou ustricovou

Pochúťka, ktorá dodá energiu i mnoho živín. Pripravte si ju dnes na obed!

 

Hliva ustricová s quinoou a cíceromHliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hubami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.