17. MÁJ 2016

Sladké zemiaky so shitaké a hlivou ustricovou

Pochúťka, ktorá dodá energiu i mnoho živín. Pripravte si ju dnes na obed!

Potrebujeme

  • 600 g sladkých zemiakov – ošúpeme ako bežné zemiaky, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a uvaríme domäkka, zlejeme
  • 200 g shitaké 
  • 400 g hlivy ustricovej
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mladé cibuľky
  • 2 cm kúsok zázvoru (nastrúhaného)
  • 6 ks pak choi kapusty
  • citrónová tráva 1 ks (nekrájame, necháme vcelku vyvariť)
  • 3 limetkové sušené listy (iba vyvariť)
  • 1 lyžica kokosového tuku (ak nemáte, použite olivový olej)
  • chilli sušené
  • lyžica sušených goji plodov 
  • malá lyžička zmesi kurkumy, čiernej rasce, horčicových semienok, koriandru, kumínu, mletého badiánu
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • soľ

Postup

Nakrájame cibuľku a červenú cibuľu na malé kúsky.  Restujeme vo woku alebo širšom hrnci na kokosovom tuku. Pridáme mleté koreniny, chilli a orestujeme hlivu a shitaké. Pridáme zázvor, a keď huby pustia vodu, tak citrónovú trávu, limetkové listy, goji a necháme podusiť cca 5 minút. Prilejeme kokosové mlieko a varíme spolu ďalších 5 minút. Ak chcete mať viac tekutiny, pridajte 1 až 2 dcl vody. Pred dovarením, cca 2 minúty, pridáme na väčšie kúsky nasekané pak choi a vypneme oheň. Dochutíme soľou a vmiešame uvarené sladké zemiaky. Posypeme sekaným čerstvým koriandrom a petržlenovou vňaťou. 

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmiPstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi

Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososovi, ale vieme využiť aj ryby, ktoré plávajú v našich riekach, potokoch či jazerách.

 

 

Plnená zapečená kápiaPlnená zapečená kápia

Toto je jeden z tých improvizačných receptov, po ktorých siahnem vždy, keď mi zostanú nevyužité zvyšky jedla v chladničke.

 

Hliva ustricová s quinoou a cíceromHliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sladké zemiaky so shitaké a hlivou ustricovou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.