Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zeleninové lasagne bez cestovín

Toto jedlo môže byť skvelou súčasťou vášho jedálnička, ak sa snažíte schudnúť, pretože obsahuje málo sacharidov a veľa bielkovín.

Zeleninová lasagne bez cestovín (bezlepková)
27. MÁJ 2016

Suroviny

  • 500 g tofu (ak chcete vegetariánsku verziu) alebo 500 g mletého bravčového bio mäsa
  • 4 väčšie paradajky, ošúpané a pokrájané na kocky
  • 1 cibuľa, pokrájaná na jemno
  • 1 baklažán, pokrájaný na kolieska a osolený, aby nebol taký horký
  • 2 cukety, pokrájané na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané najemno
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1/2 lyžičky šalvie
  • 1 lyžica pokrájanej čerstvej bazalky
  • 250 g ricotty (môže byť aj tvaroh)
  • 100 g postrúhaného parmezánu
  • 2 lyžice kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)

Postup

V hrnci si zohrejte olej, pridajte cesnak a cibuľu a opražte dozlatista. Pridajte tofu (alebo mäso) a opražte. Pridajte paradajky, bazalku, šalviu a papriku a duste, kým nie sú paradajky hotové.
Na suchej panvici alebo grile medzitým opečte baklažán a cuketu dohneda.
Prichystajte si zapekaciu misku a môžete začať ukladať. Začnite s baklažánom a cuketou, polejte paradajkovou zmesou, pridajte ricottu. Znova pokračujte s baklažánom a cuketou a opakujte. Vrchnú vrstvu tofu a ricotty posypte postrúhaným syrom a vložte do predhriatej rúry na 180 °C na 30 až 40 minút.
Zeleninu môžete obmieňať, alebo aj pridať, napr. šampiňóny, červenú papriku, brokolicu. Záleží na vašej chuti.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cestoviny s avokádomCestoviny s avokádom

Sú hotové o 20 minút!

 

Chilli špagety so zelerovým pestomČili špagety so zelerovým pestom

Čili papričky sú zdravé, tak prečo nimi nedochutiť napríklad špagety? 

 

Kuskus ocenia i športovci. obsahuje proteíny i vlákninuKuskus ocenia aj športovci. Obsahuje proteíny i vlákninu

V porovnaní s bežnými cestovinami má výhodu v tom, že ho netreba variť.

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninové lasagne bez cestovín

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.