Pridaj sa do LETNÉHO SHAPU so Supershape, začať môžeš aj DNES!

LETNÝ SHAPE 2025

Zeleninové lasagne bez cestovín

Toto jedlo môže byť skvelou súčasťou vášho jedálnička, ak sa snažíte schudnúť, pretože obsahuje málo sacharidov a veľa bielkovín.

Zeleninová lasagne bez cestovín (bezlepková)
27. MÁJ 2016

Suroviny

  • 500 g tofu (ak chcete vegetariánsku verziu) alebo 500 g mletého bravčového bio mäsa
  • 4 väčšie paradajky, ošúpané a pokrájané na kocky
  • 1 cibuľa, pokrájaná na jemno
  • 1 baklažán, pokrájaný na kolieska a osolený, aby nebol taký horký
  • 2 cukety, pokrájané na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané najemno
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1/2 lyžičky šalvie
  • 1 lyžica pokrájanej čerstvej bazalky
  • 250 g ricotty (môže byť aj tvaroh)
  • 100 g postrúhaného parmezánu
  • 2 lyžice kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)

Postup

V hrnci si zohrejte olej, pridajte cesnak a cibuľu a opražte dozlatista. Pridajte tofu (alebo mäso) a opražte. Pridajte paradajky, bazalku, šalviu a papriku a duste, kým nie sú paradajky hotové.
Na suchej panvici alebo grile medzitým opečte baklažán a cuketu dohneda.
Prichystajte si zapekaciu misku a môžete začať ukladať. Začnite s baklažánom a cuketou, polejte paradajkovou zmesou, pridajte ricottu. Znova pokračujte s baklažánom a cuketou a opakujte. Vrchnú vrstvu tofu a ricotty posypte postrúhaným syrom a vložte do predhriatej rúry na 180 °C na 30 až 40 minút.
Zeleninu môžete obmieňať, alebo aj pridať, napr. šampiňóny, červenú papriku, brokolicu. Záleží na vašej chuti.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cestoviny s avokádomCestoviny s avokádom

Sú hotové o 20 minút!

 

Chilli špagety so zelerovým pestomČili špagety so zelerovým pestom

Čili papričky sú zdravé, tak prečo nimi nedochutiť napríklad špagety? 

 

Kuskus ocenia i športovci. obsahuje proteíny i vlákninuKuskus ocenia aj športovci. Obsahuje proteíny i vlákninu

V porovnaní s bežnými cestovinami má výhodu v tom, že ho netreba variť.

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninové lasagne bez cestovín

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.