Suroviny:
- 1 malá maslová tekvica
Náplň:
- 100 g quinoy
- 1 paprika
- 3 jarné cibuľky
- veľkú hrsť bazalky
- hrsť kapari
- 50 g balkánskeho syra
- hrsť mandlí
- soľ a čierne korenie
Postup:
Tekvicu rozpolíme, vydlabeme tak, aby sa dala naplniť a upečieme domäkka. Medzičasom si uvaríme quinou. V miske si zmiešame najemno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájanú papriku a balkánsky syr. V mažiari roztlačíme bazalku s trochou olivového oleja a nalejeme do misky. Posolíme a pokoreníme. Keď sú tekvičky upečené, naplníme ich a dopečieme ešte daľších cca 5 minút.
- Tip: Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Šalát s kuskusom mandľami a figami
Svieži šalát vždy poteší hladné bruško.
Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”
Šalát je dobrota, ktorá vás určite nesklame. Hodí sa k vajíčkam natvrdo, posypaným mletými tymianovými pistáciami.
Cícer je fantastická strukovina.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)