Mexické chilli
Ak vám nechutí hovädzie, môžete použiť aj morčacie mäso.
Ingrediencie (na 4 porcie):
- 400 g mletého hovädzieho mäsa (prípadne morčacieho)
- 400 g paradajkového pyré
- 300 g uvarenej fazule
- 150 g kukurice
- 150 g nastrúhanej mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL chilli korenia
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL olivového oleja
Postup:
V hlbokej panvici, alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Následne do panvice pridáme mleté mäso, paradajkové pyré, nastrúhanú mrkvu, koreniny a morskú soľ a všetko dobre zamiešame. Mäso prikryjeme a dusíme po dobu 15 minút.
Po 15-tich minútach k mäsu pridáme kukuricu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku a zmes varíme ešte 5 minút, dokým nie je mäso úplne hotové.
Mexické chilli môžeme podávať s hnedou ryžou, celozrnnými cestovinami, tortillami či šalátom. Na záver to tiež môžeme posypať strúhaným syrom.
Zdroj: fitrecepty.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Teľacie ossobuco s cviklou a paštrnákom
Tento recept pochádzajúci z Talianska je známy ako milánska špecialita, kde ho robia najčastejšie ,,in bianco“, čiže natural a taktiež s paradajkami.
Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré
Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.
Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom
Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.