Lahodný zeler v cestíčku
Zeler napríklad znižuje vysoký krvný tlak.
Suroviny:
- polovica uvareného zeleru
- 2 vajíčka
- zmes cícerovej a hrachovej múky
- soľ
- korenie
- 1,5 PL sezamových semiačok
- 2 PL tvrdého syra ako parmezán
Postup:
Pre 2 osoby nám postačí polovička uvareného zeleru (cca 8 kúskov). Dávajte si pozor, aby sa nerozvaril. Vtedy by sa vám pri vysmážaní mohol rozpadávať.
Uvarený zeler nakrájame na kúsky v hrúbke medzi 0,5 a 1 cm.
Cestíčko si pripravíme zmiešaním 2 vajíčok, múky (my sme použili zmes cícerovej a hrachovej múky), soli, korenia, 1,5 PL sezamových semiačok a cca 2 PL tvrdého syra parmezánového typu. Cestíčko by malo byť dostatočne husté, aby nám pri obaľovaní kúskov celé nestekalo.
Uvarený zeler teraz obaľujeme v cestíčku a vysmážame na rozpálenej panvici, napr. na kokosovom oleji z oboch strán.
My sme si ho pripravili s obyčajnými a fialovými zemiakmi s petržlenovou vňaťou a maslom.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Ak chcete šalát na obed, pridajte ešte jedno vajíčko natvrdo a avokádo.
Marinovaná pečená zelenina s krémovým kozím syrom je fantastickou voľbou na večeru.
Šalát s kuskusom mandľami a figami
Svieži šalát vždy poteší hladné bruško.