3. AUG 2016

Pečená zelenina s kozím syrom

Marinovaná pečená zelenina s krémovým kozím syrom je fantastickou voľbou na večeru.  

Suroviny

  • 2 stredne veľké cukety
  • 2 menšie baklažány
  • 2 cvikly
  • 2 ks novej cibuľky
  • 150 g (1 balenie) krémového kozieho syra
  • 1/2 hrnčeka kvalitného olivového oleja
  • 2 PL balzamikovej glazúry
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • štipka čili korenia
  • korenie, soľ podľa potreby

Postup prípravy

Cviklu v šupke necháme variť asi 15 minút. Vyberieme ju, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Aj cuketu a baklažán nakrájame na kocky a opečieme na olivovom oleji asi 5 minút. Cuketu a baklažán vysypeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pridáme k nim nakrájanú cviklu. Celé to osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a čili korenie, polejeme olivovým olejom a zakvapkáme balzamikovou glazúrou. Natrháme krémový kozí syr a posypeme ním zeleninu. Pečieme 15 minút na 200 stupňov Celzia. Na záver posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Plnené tekvičkyPlnené tekvičky

Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.

 

Šalát s kuskusom mandľami a figamiŠalát s kuskusom mandľami a figami

Svieži šalát vždy poteší hladné bruško.

 

Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”

Šalát je dobrota, ktorá vás určite nesklame. Hodí sa k vajíčkam natvrdo, posypaným mletými tymianovými pistáciami.


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená zelenina s kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.