Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpami

Proteíny sú nevyhnutným stavebným prvkom pre svalovú hmotu, činnosť vnútorných orgánov, nezaobídu sa bez nich ani vlasy, nechty či pokožka.

Hovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpami
5. JUL 2016

Suroviny:

  • 4 plátky zadné hovädzie (ideálne použiť z domáceho chovu), 2 hrste sušených húb (mix, aký máte usušený), 1 menšia cibuľka, 1 hrnček hovädzieho vývaru (alebo podľa potreby), 2 PL agáve, 1 PL dijonskej horčice, podľa potreby soľ, korenie a chilli korenie sušené, 1 sójová smotana, 1 PL hladkej pohánkovej múky, tuk na pečenie (kokosový bez vône a chuti alebo olivový olej, alebo maslo ghee), 1 hrnček pohánky.

Postup prípravy

Hovädzie nakrájame na tenučké rezance. Cibuľku nakrájame na malé kocky. Huby namočíme. Na tuku opražíme cibuľku a pridáme hovädzie. Restujeme pod pokrývkou domäkka. Ak si to bude žiadať, podlievame vývarom. Asi po pol hodine restovania pridáme huby, soľ, korenie, chilli, horčicu, agáve a restujeme domäkka – približne 20 až 30 minút. V malej miske si rozmiešame sójovú smotanu spolu s pohánkovou múkou a postupne pridávame do takmer už hotového mäska. Prilievame postupne a sledujeme konzistenciu, aby omáčka nebola príliš hustá, ale ani riedka. Necháme prevrieť a odstavíme. Na záver ešte podľa potreby ochutíme soľou, korením, chilli. Potom uvaríme pohánku podľa návodu. Mäso podávame s troškou pohánky so zeleninou alebo zeleným šalátikom. 

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tofu na mandliachTofu na mandliach

Tofu je výborným zdrojom bielkovín.

 

Rizoto so zelenou špargľou a rebarborouRizoto so zelenou špargľou a rebarborou

Pripraviť si rizoto nie je najťažší kuchársky výkon.

 

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmiPolenta zapekaná s ružičkovým kelom a hubami

Polenta je sýta kukuričná kaša, ktorá je rozšírená hlavne v Taliansku.


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.