18. JUN 2016

Rizoto so zelenou špargľou a rebarborou

Pripraviť si rizoto nie je najťažší kuchársky výkon.

Budete potrebovať pre 2 osoby 

  • 140 g ryže arborio
  • 10 g kvalitného oleja
  • 40 g šalotky
  • 100 ml kvalitného bieleho vína
  • zeleninový vývar cca 400 ml
  • soľ, čerstvý tymian
  • parmezán
  • 5 g studeného masla
  • 100 g očistenej rebarbory
  • 200 g zelenej špargle
  • 100 g čerstvých krémový šampiňónov

Postup

Šalotky očistite, nakrájajte nadrobno a restujte na zohriatom oleji dozlatista. Pridajte suchú ryžu, čerstvý tymian a restujte 2 – 3 minúty. Podlejte bielym vínom, nechajte ho odpariť. Do ryže pridajte očistené klobúčiky šampiňónov, ktoré ste nakrájali na štvrtiny. Podlejte trochou vývaru a za stáleho miešania nechajte dusiť, keď ubudne tekutiny, pridajte trochu a pokračujte v premiešavaní. Nepridávajte naraz veľa tekutiny, aby sa ryža nevarila, ale dusila. Keď je ryža polomäkká, pridajte očistenú zelenú špargľu a rebarboru, nakrájanú na 1,5 cm kúsky. Postupne pridávajte vývar, cca po 10-tich minútach je už ryža mäkká, a zelenina má ostať nerozvarená. Na záver vmiešajte plátok studeného masla, premiešajte. Maslo spôsobí krémovitosť pokrmu. Podľa chuti pridajte strúhaný parmezán.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátomGrilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.

 

Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátomZubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Chutná ryba so špargľou a šalátom.

 

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmiPolenta zapekaná s ružičkovým kelom a hubami

Polenta je sýta kukuričná kaša, ktorá je rozšírená hlavne v Taliansku.


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rizoto so zelenou špargľou a rebarborou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.