Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom
Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.
24. FEB 2017
Losos
- 600 g filiet z lososa
- 1 l studenej vody
- 10 g soli
- 2 PL olivového oleja
Postup
Zo studenej vody a soli urobíme soľanku. Ponoríme do nej rybu a necháme marinovať 10 minút. Dosucha osušíme a potrieme olejom. Grilujeme cca 3 minúty z každej strany (závisí od hrúbky lososa, ale stred musí zostať ružový).
Sójovo-zázvorová omáčka
- šťava z 2 limetiek
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame.
Šalát
- 2 ks mrkvy
- 1 ks fenikla
- 2 ks reďkovky
- šalát podľa chuti (poľníčkový, frisé, čakanka)
- bylinky (koriander, petržlenová vňať alebo bazalka)
- žerucha
Zdroj receptu: foodbloger.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Šalát pre gurmánov.
Pochúťka nielen pre vegetariánov.
Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom
Chutná ryba so špargľou a šalátom.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)