Grilovaná zelenina s cícerom a krutónmi
Grilovaná zelenina je príjemným spestrením jedálnička.
Suroviny na dve porcie:
- 1 veľká paprika
- 1 stredne veľká cuketa
- 100 g baby špargle
- 180 g brokolice
- 200 g cíceru
- hrsť bazalky
- 3 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 2 krajce ražného kváskového chlebíka
Postup:
Brokolicu a špargľu si umyjeme a chvíľu povaríme na pare. Medzitým si začneme na olivovom oleji opekať papriku, cuketu a cícer. Keď špargľa a brokolica trošku zmäknú, pridáme ich k paprike, cukete a cíceru. Opekáme.
Medzitým si pripravíme zálievku. V mažiari roztlačíme bazalku, pridáme olivový olej a pretlačený strúčik cesnaku. Po dopečení zeleninovej zmesi zmiešame so zálievkou. Trošku zálievky si odložíme. Chlebík si pokrájame na malé kocky, potrieme zvyškom zálievky a opečieme dozlatista. Zeleninovú zmes posypeme krutónmi a podávame.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Ak chcete šalát na obed, pridajte ešte jedno vajíčko natvrdo a avokádo.
Marinovaná pečená zelenina s krémovým kozím syrom je fantastickou voľbou na večeru.
Cícer je fantastická strukovina.