Cestoviny s tuniakovou omáčkou
Rýchly a chutný obed pre zaneprázdnených.
Ingrediencie (na 1 porciu)
- 1 balenie (200 g) shirataki cestovín
- 75 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 3 PL paradajkového pretlaku
- strúčik cesnaku
- bazalka
- štipka morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- strúhaný syr
Postup
Cestoviny si pripravíme podľa návodu na balení. V druhom hrnci si zmiešame tuniaka s paradajkovým pretlakom, roztlačeným cesnakom, morskou soľou, bazalkou a mletým čiernym korením. Túto omáčku necháme prevrieť a polejeme ňou hotové cestoviny. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a podávame teplé.
SHIRATAKI cestoviny
Jedno balenie shirataki cestovín obsahuje iba zanedbateľný počet kalórií a sacharidov a predovšetkým vlákninu, preto sa z nich dajú vytvárať rôzne nízkokalorické, nízkosacharidové jedlá a sú tak vhodné aj pre ľudí na rôznych diétach.
Zdroj: Michael Achberger
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Vraj vegánsky a bezlepkový recept.
Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil.
Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky.