Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Batatovo-zemiakové „halušky” s gaštanovou múkou

Halušky nemusia byť iba bryndzové, i keď tie sú bez debaty národné a geniálne. 

Batátovo zemiakové ,,halušky” s gaštanovou múkou
19. SEP 2016

Na 6 porcií potrebujeme: 

Cesto

  • 220 g očistených batatov 
  • 300 g očistených zemiakov
  • 100 g gaštanovej múky 
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1,5 dcl vody
  • soľ

Na dochutenie: 

  • 300 g čerstvý špenát (nasekaný nožom nadrobno)
  • 70 g masla živočíšneho 82 % (kravského alebo kozieho)
  • 200 g kozieho čerstvého syra
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 10 lístkov medvedieho cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • koriander mletý
  • soľ

Postup:

Olúpané surové zemiaky a bataty nastrúhame na struháku najemno, alebo ich rozmixujeme (ale nie na kašu). Zmiešame v miske spolu s múkami, vajcami, vodou a soľou na hustejšie cesto.

Do 4-litrového hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme  a cez ,,haluškovač“ vyrobíme halušky. Po vyplávaní na povrch ich necháme variť cca 3 minúty. Sitkom scedíme. Do keramickej misy na dno rozdrobíme čerstvý kozí syr a hotové, scedené halušky naň položíme a premiešame.

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme pretlačený cesnak. Pridáme umyté a osušené špenátové listy, nasekané nadrobno, a krátko orestujeme cca 3 minúty. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Halušky presunieme na panvicu a zmiešame so špenátom. Podávame teplé, posypané nasekaným čerstvým medvedím cesnakom.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkouTrojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou

Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.

 

Lahodné zeler v cestíčkuLahodný zeler v cestíčku

Zeler napríklad znižuje vysoký krvný tlak. 

 

Šošovicové guľôčkyŠošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Batatovo-zemiakové „halušky” s gaštanovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.