26. AUG 2016

Lahodný zeler v cestíčku

Zeler napríklad znižuje vysoký krvný tlak. 

Suroviny: 

  • polovica uvareného zeleru
  • 2 vajíčka
  • zmes cícerovej a hrachovej múky
  • soľ
  • korenie
  • 1,5 PL sezamových semiačok
  • 2 PL tvrdého syra ako parmezán

Postup: 

Pre 2 osoby nám postačí polovička uvareného zeleru (cca 8 kúskov). Dávajte si pozor, aby sa nerozvaril. Vtedy by sa vám pri vysmážaní mohol rozpadávať.

Uvarený zeler nakrájame na kúsky v hrúbke medzi 0,5 a 1 cm.

Cestíčko si pripravíme zmiešaním 2 vajíčok, múky (my sme použili zmes cícerovej a hrachovej múky), soli, korenia, 1,5 PL sezamových semiačok  a cca 2 PL tvrdého syra parmezánového typu. Cestíčko by malo byť dostatočne husté, aby nám pri obaľovaní kúskov celé nestekalo.

Uvarený zeler teraz obaľujeme v cestíčku a vysmážame na rozpálenej panvici, napr. na kokosovom oleji z oboch strán.

My sme si ho pripravili s obyčajnými a fialovými zemiakmi s petržlenovou vňaťou a maslom. 

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ľadový tuniakový šalátĽadový tuniakový šalát

Ak chcete šalát na obed, pridajte ešte jedno vajíčko natvrdo a avokádo.

 

Pečená zelenina s kozím syromPečená zelenina s kozím syrom

Marinovaná pečená zelenina s krémovým kozím syrom je fantastickou voľbou na večeru.  

 

Šalát s kuskusom mandľami a figamiŠalát s kuskusom mandľami a figami

Svieži šalát vždy poteší hladné bruško.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Lahodný zeler v cestíčku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.