Najradšej ho mám, keď je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo créme fraiche, ale aj samotný je výborný.
Základom sú kakaové bôby. Ja som použila nepražené v bio raw kvalite a som vďačná za túto voľbu. Sú síce trošku nákladnejšie, ale výsledok je chutnejší a sýtejší.
Torta z ryže nie je úplne bežná, ale jej zloženie a príprava sú veľmi jednoduché. Nevyžaduje pečenie a urobíte ju napríklad aj na chalupe v lese.
Čo poviete na spojenie kokosovej múky, ľanových semiačok, sušených datlí, cukety, kakaa, čokolády a pomaranča? Tieto i ďalšie ingrediencie nájdete v týchto chutných koláčikoch.
Keď som bola ešte taký drobec, babička mi piekla môj najobľúbenejší koláčik: z jogurtu, alebo z kyslého mlieka. Vždy keď som zbadala džbán s mliekom na skysnutie, prvé čo mi napadlo bolo: „Juj, babička ide piecť môj koláčik.“
Tieto sušienky môžete pripraviť napríklad deťom do školy namiesto rozličných keksíkov. Vydržia dlho uložené v plechovej krabici. Budete presne vedieť, čo obsahujú a deti vám ich určite neofrflú, alebo ak príde nečakaná návšteva, máte pohostenie k čaju pripravené.
Datle, mandle, avokádo, banán, javorový sirup, kokosový tuk. To sú hlavné zložky dezertu. K tomu trochu času na vychladnutie a potom si už môžete užívať výnimočnú chuť tohto dezertu.
V lete, keď je čerstvé ovocie, k nim pripravujem sladkú ovocnú omáčku, napríklad jahodovú, alebo ríbezľovú!
Výborný a zdravý koláčik so slivkami poteší vaše chuťové poháriky.
Sú ľahké, nadýchané a s malým množstvom cukru. To preto, aby ste ho potom mohli nahradiť napríklad javorovým sirupom.
Minulý víkend som piekla „kolaudačný“ zeleninový koláč v novej rúre z toho, čo som našla na záhrade (teda okrem špargle) a do polhodiny sa zjedol.
Tiež milujete zmrzlinu? My veľmi a máme v zásuvke super recept od našej kamarátky Marušky, ktorý je vhodný pre vegánov, ale aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať kravské mlieko.
Ďalšia z marhuľových pochúťok na spríjemnenie letných dní. Čerstvý zázvor pôsobí osviežujúco a ako dekoráciu som použila červené ríbezle, ktoré pocit osvieženia zvýraznia.
Pozývam vás na koláč s kopou ovocia a tenučkým chrumkavým cestom.
Mak obsahuje až 18-20% bielkovín, vysoké percento kvalitnej vlákniny a hlavne vysoký obsah vápnika ho zaraďuje k potravinám, ktoré by sme mali častejšie konzumovať. Obsahuje aj iné minerály a vitamíny, spomeniem aspoň vitamín E, horčík, železo.
Inšpirovala som sa babkiným posúchom, ale použila som múku, z ktorej pečiem chlieb: celozrnnú, ražnú a mix špaldovej hladkej a špaldovej celozrnnej.
Tento koláč je veľmi jednoduchý aj pre začiatočníkov, všetko sa mieša sa v jednej miske. Použila som moje obľúbené moruše, ale môžete použiť aj čerstvé čučoriedky, alebo maliny s makom celkom synchronizujú.
Okrem bublaniny sa dá vymyslieť hocičo, je na vás, akú kombináciu máte radi. Ja som si vymyslela tvaroh, višne, kokos a bol z toho naozaj vynikajúci koláč! Hlavne jednoduchý, rýchly, zvládnete ho ľavou zadnou!
V plnke som použila maracujovú vlákninu na zahustenie, kokos a 400 gramov kešu orechov v biokvalite, čím sa koláč stáva plný prospešných tukov a minerálov. I tu však platí všetko s mierou. Koláč je veľmi sýty a chutný. Rozdelila som ho na 12 častí a s kalóriami vás strašiť nebudem, stačí však jeden kúsok na raňajky.