Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Ríbezlový koláč s raw plnkou (bez mliečnej bielkoviny a vajíčka)

V plnke som použila maracujovú vlákninu na zahustenie, kokos a 400 gramov kešu orechov v biokvalite, čím sa koláč stáva plný prospešných tukov a minerálov. I tu však platí všetko s mierou. Koláč je veľmi sýty a chutný. Rozdelila som ho na 12 častí a s kalóriami vás strašiť nebudem, stačí však  jeden kúsok na raňajky.

Ríbezlový koláč s raw plnkou / bez mliečnej bielkoviny a vajíčka /
21. JUL 2014

Potrebujeme:

  • 150 g kokosového tuku v bio kvalite
  • 100 g kokosového cukru alebo trstinového
  • 40 g pšenovej múky alebo kurrakanovej
  • 40 g gaštanovej múky
  • 220 g ovsenej múky

Plnka:

  • 100 g bio tofu nigari (jemné hladké tofu)
  • 1 lyžica marakujovej vlákniny (nemusí byť)
  • 100 g strúhaného bio kokosu
  • 100 g kokosového cukru
  • 0,5 l bio mandľového mlieka
  • 400 g  bio kešu orechov
  • 200 g domácich ríbezlí

Postup:

Všetky druhy múky spolu s kokosovým tukom a cukrom vymiesime rukou na tuhšie cesto. Spracúvame asi 7 minút dohladka. Bochník cesta necháme chvíľu odpočívať. Pripravíme si guľatú formu s priemerom cca 28 cm.Cesto vyvaľkáme na papieri na výšku asi 0,7 cm a rozvaľkané cesto rýchlo preklopíme do formy a upravíme prstami okraje. S cestom sa dobre pracuje a ľahko sa tvaruje. Stred prepichneme párkrát vidličkou a papier na pečenie zaťažíme fazuľkami, alebo menšou formou. Pečieme na 170 stupňov Celzia cca 15 minút. Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku tak, že vymixujeme dohladka kešu orechy a ak zmixujeme aj kokos, bude konzistencia hladšia. Všetky ingrediencie zmiešame v mise na hladkú masu. Nalejeme na korpus, ktorý sme predtým posypali polovicou ovocia (ríbezlí) a rovnomerne rozotrieme. Na záver  ozdobíme druhou polovicou ovocia. Ríbezľami, čučoriedkami alebo malinami či iným drobným sezónnym ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke či na inom chladnom mieste.

Vyskúšali sme za vás:

Tento koláč je naozaj vynikajúci. Je jednuduchý na prípravu, čo sme ocenili asi najviac. Trošku sme si ho upravili, keďže sme nemali po ruke kurrakamovú ani pšenovú múku. Namiesto nej sme použili špaldovú hladkú. A cesto nám pekne vyšlo, aj napriek tejto zámene. Plnka bola totálna delikatesa, je skvelým kontrastom k ríbezľam. Koláč zmizol behom pol hodiny. Tak si ho urobíme znovu :) Oceňujeme nápaditosť pani Silvie.

Odporúčame: Celozrnná bublanina s letným ovocím

 
Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2014/07/05/ribezlovy-kolac-s-raw-plnkou-bez-mliecnej-bielkoviny-a-vajicka/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ríbezlový koláč s raw plnkou (bez mliečnej bielkoviny a vajíčka)

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.