Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Špaldová bublanina s letným ovocím

redakcia

Kto by nepoznal bublaninu. Určite si ju všetci pamätáme najmä od našich starých mám. Tie však málokde piekli z celozrnej múky a trstinového cukru. Práve tým je táto bublanina iná. A omnoho chutnejšia.

Celozrná bublanina s letným ovocím
1. AUG 2013

SUROVINY

  • 125g špaldovej hladkej múky
  • 125g špaldovej celozrnej múky (môžete použiť rovno 250g, nemusíte ju miešať)
  • 3 vajíčka
  • 100g trstinového cukru alebo brezového
  • 130g masla
  • 1 dl mlieka
  • 2 ČLprášku do pečiva
  • ovocie (napr. maliny, černice, ríbezle, čučoriedky, marhule)

POSTUP

Mierne roztopené maslo si v miske zmiešame s cukrom a vymiešame do peny. Rozdelíme si vajíčko na žĺtky a bielka. Pridáme žĺtky k vymiešanej pene a zamiešame. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva.

Nakoniec pridáme mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Celú masu poriadne premiešame a vylejeme na pripravený plech, ktorý máme buď vymastený tukom alebo vystlaný papierom na pečenie. Do cesta začneme ukladať ovocie. Pokojne ho dajte veľa, keď sa ovocie nachádza aj vo vnútri, nielen na povrchu, bublanina je šťavnatá a na chuť oveľa lepšia. Výborná verzia sladkých raňajok :)

Bublaninu pečieme zhruba 25 pri cca 230 °C.

bublanina ii

Foto: Jana Šimkovičová
Zdroj titulnej fotky: Jana Šimkovičová

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldová bublanina s letným ovocím

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.