1. AUG 2013

Celozrnná bublanina s letným ovocím

redakcia

Kto by nepoznal bublaninu. Určite si ju všetci pamätáme najmä od našich starých mám. Tie však málokde piekli z celozrnej múky a trstinového cukru. Práve tým je táto bublanina iná. A omnoho chutnejšia.

SUROVINY

  • 125g celoznej múky
  • 125g špaldovej celozrnej múky (môžete použiť rovno 250g, nemusíte ju miešať)
  • 3 vajíčka
  • 100g trstinového cukru (alebo agave sirup)
  • 130g masla
  • 1 dl mlieka
  • 2 ČLprášku do pečiva
  • ovocie (napr. maliny, černice, ríbezle, čučoriedky, marhule)

POSTUP

Mierne roztopené maslo si v miske zmiešame s trstinovým cukrom alebo agave sirupom a vymiešame do peny. Namiesto cukru môžete použiť aj stéviu. Rozdelíme sivajíčko na žĺtky a bielka. Pridáme žĺtky k vymiešanej pene a zamiešame. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva.

Nakoniec pridáme mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z  bielkov. Celú masu poriadne premiešame a vylejeme na pripravený plech, ktorý máme buď vymastený tukom alebo vystlaný papierom na pečenie. Do cesta začneme ukladať ovocie. Pokojne ho dajte veľa, keď sa ovocie nachádza aj vo vnútri, nielen na povrchu, bublanina je šťavnatá a na chuť oveľa lepšia.

Bublaninu pečieme zhruba 25 pri cca 230 °C.

bublanina ii


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Celozrnná bublanina s letným ovocím

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.