Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Makový koláč s morušami zo špaldovej múky

Tento koláč je veľmi jednoduchý aj pre začiatočníkov, všetko sa mieša sa v jednej miske. Použila som moje obľúbené moruše, ale môžete použiť aj čerstvé čučoriedky, alebo maliny s makom celkom synchronizujú.

Makový koláč s morušami zo špaldovej múky
26. JUL 2014

Potrebujeme:

  • 350 g polohrubej špaldovej múky
  • 100 g hrubej špaldovej múky
  • 1 malú lyžičku prášku do pečiva
  • 2 dcl slnečnicového oleja
  • 2 dcl mlieka
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice pomletého maku
  • 2 vajíčka
  • 200 g moruší
  • maslo na vymazanie keramickej formy

Príprava:

V miske vymiešame celé vajíčka s olejom a mliekom, postupne pridáme trstinový cukor, obe múky  s práškom do pečiva, mak a poriadne premiešame na hustejšie cesto aby sa všetky zložky spojili. Ak je cesto veľmi husté zriedime ho troškou mlieka. Malo by sa dať naliať do formy. Použijeme keramickú vyššiu formu alebo pekáč rozmer približne 30x 20cm. Cesto nalejeme do maslom vymazanej formy a na povrch poukladáme moruše alebo iné ovocie. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia. Pečieme cca 40 minút a krájame až po vychladnutí.

Odporúčame prečítať:

Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička

Slaďte zdravšie. Cukor má veľa zdravých alternatív!

 

Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2013/08/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makový koláč s morušami zo špaldovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.