Makový koláč s morušami zo špaldovej múky
Tento koláč je veľmi jednoduchý aj pre začiatočníkov, všetko sa mieša sa v jednej miske. Použila som moje obľúbené moruše, ale môžete použiť aj čerstvé čučoriedky, alebo maliny s makom celkom synchronizujú.
Potrebujeme:
- 350 g polohrubej špaldovej múky
- 100 g hrubej špaldovej múky
- 1 malú lyžičku prášku do pečiva
- 2 dcl slnečnicového oleja
- 2 dcl mlieka
- 3 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžice pomletého maku
- 2 vajíčka
- 200 g moruší
- maslo na vymazanie keramickej formy
Príprava:
V miske vymiešame celé vajíčka s olejom a mliekom, postupne pridáme trstinový cukor, obe múky s práškom do pečiva, mak a poriadne premiešame na hustejšie cesto aby sa všetky zložky spojili. Ak je cesto veľmi husté zriedime ho troškou mlieka. Malo by sa dať naliať do formy. Použijeme keramickú vyššiu formu alebo pekáč rozmer približne 30x 20cm. Cesto nalejeme do maslom vymazanej formy a na povrch poukladáme moruše alebo iné ovocie. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia. Pečieme cca 40 minút a krájame až po vychladnutí.
Odporúčame prečítať:
Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička
Slaďte zdravšie. Cukor má veľa zdravých alternatív!