Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Šťavnatý jablkový pie

Najradšej ho mám, keď je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo créme fraiche, ale aj samotný je výborný.

Šťavnatý jablkový pie
11. SEP 2014

Odporúčame prečítať: Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni

Suroviny:

  • 1 lístkové cesto
  • 1/2kg jabĺk
  • 80 g hnedého cukru (môže byť aj obyčajný)
  • 2 PL hrozienok
  • 4 PL vlašských orechov
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 vajce na potretie

Postup:

Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, uložíme naň cesto tak, aby nám približne 5 cm prečnievalo. Jablká nakrájame na tenké plátky, zmiešame s múkou, cukrom, škoricou, posekanými orieškami a hrozienkami. Jablkovú zmes vysypeme na cesto a vyčnievajúce kraje prehneme smerom do stredu. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi polhodinu.

Odporúčame prečítať: Chcete byť štíhli? Jedzte jablká a hrušky!

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2012/10/28/stavnaty-jablkovy-pie/#more-132

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šťavnatý jablkový pie

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.