Višňový koláč s tvarohom a kokosom
Zdravý a chutný koláč s tými najlepšími surovinami.
Použila som malý plech veľkosti 27 x 20 cm (asi 12 porcií), ak mate väčší, znásobte dávku.
Suroviny na cesto
- 4 PL ovsených vločiek
- 4 PL medu
- 4 PL kokosu
- 70 g masla
- 2 žĺtka
- 2 bielka – sneh
Tvarohová plnka
- 250 g jemného tvarohu
- 1 celé vajce
- 3 PL medu
- navrch višne
Postup
Zmiešame ovsenné vločky s kokosom, pridáme roztopené maslo, med a žĺtka. Ak je zmes príliš sypká, môžeme pridať trochu vody. Vyšlaháme dve bielka a opatrne primiešame k vločkovej zmesi. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vymiešame tvaroh, vajce a med a vylejeme na surové cesto. Navrch poukladáme umyté a odkôstkované višne. Ak sú veľmi kyslé, posypeme ich trochou hnedého cukru. Pečieme pri 170 stupňov Celzia asi 25 až 30 minút.
Zdroj: fitrecepty.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Mak je napríklad skvelým zdrojom vápnika.
Obrátený marhuľový koláč s karamelom
Do koláčika idú tie najlepšie ingrediencie, ako napríklad ciroková múka, maslo ghí či kokosový cukor.
Ríbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom
Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí.