13. JUL 2016

Ríbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí. 

Potrebujeme

  • 200 g špaldovej múky 
  • 100 g mandľovej jemnej múky hladkej 
  • 100 g rozpusteného živočíšneho masla
  • 125 g trstinového alebo kokosového cukru
  • 4 ks vajíčok v izbovej teplote
  • 360 g kokosového mlieka
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 12 až 14 g prášku do pečiva bez fosfátov
  • 0,5 kg umytého a odkvapkaného ovocia
  • 30 g kokosového cukru na posypanie
  • 1 ČL bourbon vanilky 
  • 2 koláčové guľaté formy s priemerom 24 až 26 cm

Postup

Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. V miske vymiešame roztopené maslo s cukrom, pridáme vajíčka a prešľaháme metličkou. Pridáme múky, vanilku, kokos, prášok do pečiva a kokosové mlieko. Premiešame pomaly drevenou varechou dohladka. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa aj mierne liať. Formy si vymastíme maslom. Cesto nalejeme do formy a rovnomerne rozotrieme. Na povrch poukladáme ovocie. Na záver posypeme kokosovým cukrom rozmiešaným  s troškou mandľovej múky.

Pečieme pri 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre 35 –  40 minút. Z dávky upečieme 2 koláče.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

ČUČORIEDKOVÉ muffinyČučoriedkové muffiny

Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok. 

 

Mrkvový koláčMrkvový koláč

Máte veľa mrkvy? Skúste tento božský koláč. 

 

Fantastické voňavé domáce makovkyFantastické voňavé domáce makovky

Tiež si najradšej na raňajky pochutnávaš na niečom sladkom?


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ríbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.