18. JUL 2016

Obrátený marhuľový koláč s karamelom

Do koláčika idú tie najlepšie ingrediencie, ako napríklad ciroková múka, maslo ghí či kokosový cukor. 

Suroviny na karamel

  • 500 g marhúľ odkôstkovaných
  • 60 g kokosového cukru
  • 3 lyžice citrónovej šťavy

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 80 g kokosového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g cirokovej múky 
  • 1/2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 60 g mletých mandlí
  • 50 g prepusteného masla – tzv. ghí

Postup

Obdĺžnikovú formu cca 20 cm vymastíme maslom.

Na panvici si spravíme karamel z cukru a citrónovej šťavy, cukor najprv necháme rozpustiť a na silnejšom ohni ho necháme skaramelizovať asi 5 minút. Karamel nalejeme do formy a na to položíme reznom stranou polky marhúľ.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a začneme robiť cesto. Vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom do peny – pokojne aj 8 až 10 minút. Postupne zapracujeme múky s kypriacim práškom do pečiva, mandľami a rozpusteným maslom. Hotové cesto nalejeme do formy a pečieme asi 35 až 40 minút. Či je cesto hotové, zistíme tak, že zapichneme špajdľu do stredu koláča a vyjde suchá. Koláč necháme chvíľu vychladnúť a potom ho preklopíme.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Energetické proteínové guľky s orechovým maslomEnergetické proteínové guľky s orechovým maslom

Už len pri pomyslení na kombináciu orechového masla, medu, ovsených vločiek a chia semiačok sa nám zbiehajú slinky.

 

Ríbezlový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekomRíbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí. 

 

Mrkvový koláčMrkvový koláč

Máte veľa mrkvy? Skúste tento božský koláč. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Obrátený marhuľový koláč s karamelom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.