25. JUL 2016

Makový cheesecake

Mak je napríklad skvelým zdrojom vápnika. 

Na korpus som použila:

  • 150 g celozrnných kvalitných keksov, 50 g masla a 2 lyžice kakaa.

Naplnila som ním dno tortovej formy a dala do chladničky, kým som si nepripravila náplň.

Na náplň potrebujeme:

  • 500 g krémového tvarohu, 1 vajíčko, 100 g xylitolu, trošku citrónovej kôry a šťavy, 80 g nemletého maku, jemne opraženého na suchej panvici a 2 lyžičky škrobu.

Suroviny na náplň som rýchlo zmixovala. Na korpus som dala odkôstkované višne a tvarohovú náplň. Piekla som na plechu s vodou približne 40 minút a pri teplote 150 stupňov. Po tomto čase som pridala navrch 200 g pochúťkovej smotany, zmiešanej s 2 vanilkovými cukrami a trochou maku, a piekla ešte asi 15 minút. Upečený cheesecake som nechala vo vypnutej rúre ešte hodinu. Po dôkladnom vychladnutí som ho ozdobila višňami v hustejšej šťave. Šťavu zahustíme tak, že ju zmiešame s agarom a privedieme k varu. Keď už tuhne, primiešame višne a cheesecake dozdobíme.

Zdroj: kolacebezpráce.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Obrátený marhuľový koláč s karamelomObrátený marhuľový koláč s karamelom

Do koláčika idú tie najlepšie ingrediencie, ako napríklad ciroková múka, maslo ghí či kokosový cukor. 

 

Energetické proteínové guľky s orechovým maslomEnergetické proteínové guľky s orechovým maslom

Už len pri pomyslení na kombináciu orechového masla, medu, ovsených vločiek a chia semiačok sa nám zbiehajú slinky.

 

Ríbezlový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekomRíbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makový cheesecake

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.