Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tapiokový puding s hurmikaki

Niečo pre milovníkov zdravých  sladkostí v bezlepkovej a v  bezmliečnej verzii, bez laktózy a kazeínu. 

Tapiokový pudink s hurmikaki
24. OKT 2016

Potrebujeme:

  • 120 g perličiek tapioky
  • 75 g kokosového alebo trstinového cukru
  • 0,6 l čaju z jednodruhového ibišteka sudánskeho alebo ibištekový čaj, ktorý farbí dočervena
  • 3 dcl mandľového nápoja 
  • 1/2 lyžičky bourbon vanilky
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 3 mäkšie hurmikaki
  • šťava z dvoch pomarančov

Postup:

Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a ibištekový čaj, rozpustíme v ňom cukor a pridáme tapiokové perličky. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania. Ako sa bude škrob postupne  uvoľňovať z perličiek, bude sa lepiť o dno, preto sa tomu treba venovať. Perličky varíme, kým nie sú mäkké a priesvitné, vtedy sa z nich uvoľnil škrob a tekutina zhustne. Podľa hrúbky perličiek trvá aj dĺžka varenia. Na puding sú vhodné perličky okolo 3 mm. Varia sa cca 40 minút, môže to však trvať aj dlhšie, závisí od výrobcu. Ak je puding už hustejší, cca 10 minút pred dovarením pridáme kokos a vanilku. Stále miešame. Po dovarení nebude puding tak veľmi hustý ako klasické mliečne pudingy, bude mierne tekutejší, pri chladnutí však zhustne a spevnie. Mierne vychladnutý puding nalejeme do pohárov a po úplnom vychladnutí nanesieme hurmikaki /bez šupy/ vymixované s pomarančovou šťavou. Puding uchovajte v chladničke, najlepšie uzavretý pod viečkom, aby neoxidoval. Skonzumujeme do 3 dní.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Avokádový pudingAvokádový puding

Máme ho radi na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jeme veľmi často.

 

 

Fit cheesecakeFit cheesecake

Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.

 

 

Datlový cheesecake so škoricouDatlový cheesecake so škoricou

Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tapiokový puding s hurmikaki

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.