Tapiokový puding s hurmikaki
Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí v bezlepkovej a v bezmliečnej verzii, bez laktózy a kazeínu.
Potrebujeme:
- 120 g perličiek tapioky
- 75 g kokosového alebo trstinového cukru
- 0,6 l čaju z jednodruhového ibišteka sudánskeho alebo ibištekový čaj, ktorý farbí dočervena
- 3 dcl mandľového nápoja
- 1/2 lyžičky bourbon vanilky
- 40 g strúhaného kokosu
- 3 mäkšie hurmikaki
- šťava z dvoch pomarančov
Postup:
Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a ibištekový čaj, rozpustíme v ňom cukor a pridáme tapiokové perličky. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania. Ako sa bude škrob postupne uvoľňovať z perličiek, bude sa lepiť o dno, preto sa tomu treba venovať. Perličky varíme, kým nie sú mäkké a priesvitné, vtedy sa z nich uvoľnil škrob a tekutina zhustne. Podľa hrúbky perličiek trvá aj dĺžka varenia. Na puding sú vhodné perličky okolo 3 mm. Varia sa cca 40 minút, môže to však trvať aj dlhšie, závisí od výrobcu. Ak je puding už hustejší, cca 10 minút pred dovarením pridáme kokos a vanilku. Stále miešame. Po dovarení nebude puding tak veľmi hustý ako klasické mliečne pudingy, bude mierne tekutejší, pri chladnutí však zhustne a spevnie. Mierne vychladnutý puding nalejeme do pohárov a po úplnom vychladnutí nanesieme hurmikaki /bez šupy/ vymixované s pomarančovou šťavou. Puding uchovajte v chladničke, najlepšie uzavretý pod viečkom, aby neoxidoval. Skonzumujeme do 3 dní.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Máme ho radi na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jeme veľmi často.
Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.
Datlový cheesecake so škoricou
Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.