Špaldové mrkváčiky s domácim slivkovým lekvárom bez cukru
Ako plnka poslúži slivkový lekvár bez cukru, ktorý som piekla niekoľko hodín v rúre na plechu.
Cesto
- 300 g špaldovej celozrnnej múky
- 300 g karotky – najemno nastrúhať
- 210 g masla
- kôra z bio citrónu
- 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
Postup
Všetky suroviny som zmiešala, vzniklo kompaktné cesto a to som dala do chladničky chladiť minimálne na hodinu. S cestom sa robilo super. Vyvaľkala som ho a vykrajovala štvorce alebo obdĺžniky tak, ako sa mi dalo. Aj preto mám každý trošku iný – ale na chuti im to neubralo.
Zdroj receptu: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Táto bublanina je sladká vďaka medu a príjemne kyslá vďaka černiciam a čučoriedkam.
Kokosová kaša s bielou čokoládou
Zapojte zmysly a skúste si v ústach predstaviť jemný kokos s rozpúšťajúcou sa bielou čokoládou.
Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou
Goji je pokladom pre zdravie, vyskúšajte červené bobuľky aj v tomto dezerte.