6. MÁJ 2016

Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Goji je pokladom pre zdravie, vyskúšajte červené bobuľky aj v tomto dezerte.

Potrebujeme

  • tortovú formu  s priemerom 28 cm
  • korpus  /krusta/   
  • 200 g datlí v bio kvalite bez kôstky
  • 80 g sliviek sušených bez kôstky v bio kvalite
  • 80 g napučanej kustovnice goji  v bio kvalite (zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca pol hodinu)
  • 100 g mandlí
  • 30 g pekanových orechov (môžete použiť aj kešu)

Krémová časť

  • 800 g tofu bieleho jemného
  • 1 dcl mandľového mlieka
  • 6 lyžíc kakaového raw prášku v bio kvalite
  • 300 g tmavej kvalitnej čokolády min. 40 %
  • 1 lyžica kokosového tuku
  • 1 dcl javorového sirupu
  • štipka soli

Postup

V kuchynskom robote alebo vo výkonnom mixéri rozmixujeme spolu sušené ovocie, napučanú kustovnicu a orechy s mandľami. Vznikne nám hustá lepivá zmes, ktorú rovnomerne roztlačíme v tortovej forme na výšku cca 1 cm. Opäť v robote vymixujeme tofu, javorový sirup, mlieko z mandlí a kakao. Medzitým si spolu s kokosovým tukom vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu  a pomaly za stáleho miešania  lejeme do zmesi. Vznikne nám hustejší krém, ktorý v chlade ešte viac stuhne. Zmes natrieme na základnú krustu a môžeme ozdobiť zrnkami kustovnice. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Z tohto koláča vznikne 8 veľkých porcií, a keďže je sýty, odporúčam ho nakrájať na 12 častí. 

zdravedesiate

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Malinovo–ríbezľové lievanceMalinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké.

 

 

Chocolate mouse (čokoládová pena)Čokoládová pena

Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana. 

 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

Tento recept mám veľmi rada. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.