19. MÁJ 2016

Svieža ovocná bublanina

Táto bublanina je sladká vďaka medu a príjemne kyslá vďaka černiciam a čučoriedkam. 

Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 30 x 25 cm?

  • 80 g kvalitného masla
  • 5 PL medu
  • 2 vajíčka
  • 200 g špaldovej múky
  • 50 g pomletých mandlí
  • ½ prášku do pečiva bez fosfátov
  • 200 ml mlieka
  • cca 2 hrnčeky obľúbeného ovocia

Postup 

K zmäknutému maslu pridáme med a vymiešame. Potom pridáme žĺtky a mlieko. Vyšľaháme bielka a opatrne vmiešame aj tie. Dosypeme múku, pomleté mandle a vytvoríme cesto, ktoré rozotrieme na plech. Ovocie poobaľujeme v troške rozomletých orechov alebo v múke (takto nespadne na dno bublaniny). Následne ho posypeme na cesto. Pečieme cca 15 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Zdroj receptu: fitshaker.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Malinovo–ríbezľové lievanceMalinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.

 

Makovo-hruškové ovsenné lievanceMakovo-hruškové ovsené lievance

Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená. 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

Tento recept mám veľmi rada.


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Svieža ovocná bublanina

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.