Ryžový puding
Keď som chodila na gymnázium, mliečnu ryžu som mala veľmi rada. Už v tých časoch ma napadlo, že by som si ju spravila doma.
4 PORCIE
PRÍPRAVA: 5′
VARENIE: 30′
Suroviny:
- 1,5 šálky arborio ryže
- 1/3 šálky kokosového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 6 šálok rastlinného mlieka
- štipka himalájskej soli
- škorica a sezónne ovocie
Postup:
Na začiatok poriadne poumývame ryžu. Umytú ryžu nasypeme do hlbokej panvice (alebo hrnca), pridáme cukor, vanilku, soľ a 1 šálku rastlinného mlieka. Varíme na miernom ohni, často premiešavame, pokým sa mlieko neabsorbuje (cca 5 minút). Postupne pridávame zvyšných 5 šálok mlieka, postupne po 1/2 šálkach. Predtým, ako pridáte ďalšie mlieko, predošlé by už malo byť vstrebané. Asi po 25. minútach bude puding krémový a hustý. Odstavte ho z ohňa, nechajte vychladnúť, odstráňte vanilkový lusk a podávajte. Môžete ozdobiť škoricou a sezónnym ovocím.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Lahodný a zdravý koláč, ktorý je plný tých najlepších ingrediencií.
Ak vám už došli novoročné zásoby koláčikov, pripravte si cookies s obsahom mandlí.
Kakaové košíčky s marcipánom a makom
Možno vyzerajú náročne, ale práca sa dá rozdeliť do dvoch dní.