12. JAN 2017

Mrkvový koláč

Lahodný a zdravý koláč, ktorý je plný tých najlepších ingrediencií. 

Čo budeme potrebovať:

Koláč:

  • 200 g mrkvy
  • 170 g ryžovej múky
  • 60 g masla
  • 3 žĺtka
  • 2 PL chia semienok
  • 2 PL ľanových semienok
  • 4 PL ryžového sirupu

Vrchná časť:

  • ricotta alebo mascarpone
  • sladidlo podľa chuti

Postup: 

V miske zmiešame múku a ľanové semienka. V pohári necháme napučať chia semienka vo vode a medzičasom si rozpustíme maslo. Maslo, žĺtka, ryžový sirup, napučané chia semienka a najemno nastrúhanú mrkvu pridáme do zmesi múky s ľanovými semienkami. Všetko spolu dobre premiešame a pečieme na miernom stupni, kým koláčik nezíska zlatistý nádych.
Po vychladnutí potrieme ricottou alebo mascarpone.

Zdroj: zhravo.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hurmikaki torta

Hurmikaki torta

Hurmikaki sú najlepšie surové bez tepelnej úpravy, využije sa tak vysoký obsah vitamínu C. 

 

Marmeládové cookies bez múkyMarmeládové cookies bez múky

Ak vám už došli novoročné zásoby koláčikov, pripravte si cookies s obsahom mandlí. 

 

Avokádovo-čokoládové cookies s chiaAvokádovo-čokoládové cookies s chia

Jednoduché, chutné a zdravé. Rozhodne stoja za vyskúšanie.

 


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1325
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.