Roládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokolády
Sušené ovocie a horká čokoláda k zime a Vianociam patria.
Čo budeme potrebovať:
- 50 g mandlí
- 50 g sušených hrozienok
- 50 g sušených fíg
- 75 g sušených marhúľ
- 200 g sušených sliviek
- 50 g sušených brusníc
- 50 g horkej čokolády 70%
- 65 g cukru
- 50 ml bielej pálenky (jablkovica a pod.)
Postup:
Sušené slivky, marhule a figy nakrájame na malé kocky. Čokoládu nasekáme. Cukor s troma polievkovými lyžicami privedieme k varu. Všetky pripravené suroviny, mandle, hrozienka, brusnice, štipku soli a nastrúhanú kôru z citróna a pomaranča, jablkovicu pridajte k cukrovej vode a povarte asi 5 minút. Nechajte vychladnúť. Primiešajte nasekanú čokoládu. Pracovnú plochu si posypte trochou práškového cukru a vyformujte tvar “salámy” asi 30 cm dlhej. Zabaľte ju do fólie a nechajte v chladničke asi 3 až 4 dni oddychovať. Potom ju opätovne vyvaľkajte v práškovom cukre a nakrájajte na 1 až 1,5 cm kúsky. Môžete formovať aj guľôčky. Obaľovať ju môžete aj v mletých orieškoch alebo strúhanom kokose.
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1036
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Dnes sa s vami podelím o recept na úžasné, krehké vanilkové rožteky, ktoré sú vhodné pre tých, ktorí majú intoleranciu na pšenicu, vajcia, droždie a mlieko.
Ak ste sa tento rok rozhodli spraviť vaše Vianoce zdravšími, máme pre vás neskutočne chutný tip! Špaldovú vianočku s orechami.
Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne.