Orieškové londýnske rezy
Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne.
Čo budeme potrebovať?
Na cesto:
- 300 g pomletých ovsených vločiek
- 160 g kokosového oleja
- 100 g medu (ak máš rada menej sladké, použi menej)
- 4 žĺtka
Na krém:
- 4 jablká, alebo domáci džem
- 4 bielka
- 100 g medu
- 150 g pomletých orechov
Postup:
Pomleté ovsené vločky zmiešame s kokosovým olejom, medom a žĺtkami.
Vypracované cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pomocou valčeka ho rozprestrieme na celú plochu.
Na cesto nastrúhame jablká (alebo prípadne potrieme džemom) a posypeme škoricou.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a počas šľahania pridáme aj med. Šľaháme, kým nie je sneh poriadne hustý.
Zľahka so snehom premiešame pomleté orechy a vyklopíme na koláč. Porozotierame a polhodinu pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Celozrnné jablkové pité s mandľovým maslom
Jablkové pité patrí medzi chutnú jesennú klasiku.
Na prípravu korpusu použijete ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej. Základom plnky je tvaroh. To je jednoznačne lákavé!
Zdravá domáca bábovka bez výčitiek
Milovníčky báboviek, dnes máte šťastný deň. Prinášame vám recept na bábovku zo zdravých surovín.