21. NOV 2015

Zdravá torta

Renáta Szabová

Na prípravu korpusu použijete ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej. Základom plnky je tvaroh. To je jednoznačne lákavé! 

Korpus:

  • 250 g ovsených vločiek jemných
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • med, alebo iné sladidlo
  • 100 g roztopeného kokosového oleja, alebo masla

Príprava korpusu: 

Vločky zalejte horúcou vodou, pridajte orechy, sladidlo podľa chuti, zmiešajte a dolejte maslo. Hmota musí byť pevná. Na plech vymastený tukom, prípadne vystlaný papierom na pečenie, dajte cesto, rozotrite a dajte piecť na teplotu 200 stupňov Celzia. Trvá to zhruba 20 minút. 

Plnka:

  • 2 ks odtučneného mäkkého tvarohu
  • 3 odmerky čokoládového proteínu
  • med, alebo stévia
  • 1 balenie čírej želatíny
  • 3 PL kakaa
  • 1 dcl mlieka

Príprava plnky:  

Všetko spolu zmixujte, teda okrem želatíny a mlieka. Želatínu vysypte do mlieka, nahrejte, rozpustite a prelejte do pripravenej tvarohovej zmesi. Po obvode cheesecaku zatlačte kúsky oreo sušienok do torty a dajte do chladničky stuhúť pri maximálne vysokej teplote chladu na 8-12 hodín. Tortu dozdobre ovocím. 
 

zdravedesiate

Zdroj receptu: Renáta Szabová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Broskyňový fit dezert s posýpkouBroskyňový fit dezert s posýpkou

Broskyne sú bohaté na minerály a vitamíny.

 

Brownies rezyBrownies rezy

Na ich prípravu potrebujete čokoládu a vajíčka.

 

Fitness tiramisuFitness tiramisu

Vraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!


Anketa

Posilňujete svoju imunitu v jeseni?

Áno, jem viac ovocia a zeleniny.
Áno, užívam výživové doplnky.
Jem zdravo a cvičím po celý rok.
Nie, nerobím pre to nič výnimočné.

Celkom hlasovalo: 38

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravá torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.