Zdravá torta
Na prípravu korpusu použijete ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej. Základom plnky je tvaroh. To je jednoznačne lákavé!
Korpus:
- 250 g ovsených vločiek jemných
- 200 g mletých vlašských orechov
- med, alebo iné sladidlo
- 100 g roztopeného kokosového oleja, alebo masla
Príprava korpusu:
Vločky zalejte horúcou vodou, pridajte orechy, sladidlo podľa chuti, zmiešajte a dolejte maslo. Hmota musí byť pevná. Na plech vymastený tukom, prípadne vystlaný papierom na pečenie, dajte cesto, rozotrite a dajte piecť na teplotu 200 stupňov Celzia. Trvá to zhruba 20 minút.
Plnka:
- 2 ks odtučneného mäkkého tvarohu
- 3 odmerky čokoládového proteínu
- med, alebo stévia
- 1 balenie čírej želatíny
- 3 PL kakaa
- 1 dcl mlieka
Príprava plnky:
Všetko spolu zmixujte, teda okrem želatíny a mlieka. Želatínu vysypte do mlieka, nahrejte, rozpustite a prelejte do pripravenej tvarohovej zmesi. Po obvode cheesecaku zatlačte kúsky oreo sušienok do torty a dajte do chladničky stuhúť pri maximálne vysokej teplote chladu na 8-12 hodín. Tortu dozdobre ovocím.
Zdroj receptu: Renáta Szabová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Broskyňový fit dezert s posýpkou
Broskyne sú bohaté na minerály a vitamíny.
Na ich prípravu potrebujete čokoládu a vajíčka.
Vraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!