Vanilkové rožky
Dnes sa s vami podelím o recept na úžasné, krehké vanilkové rožteky, ktoré sú vhodné pre tých, ktorí majú intoleranciu na pšenicu, vajcia, droždie a mlieko.
Na približne 50 rožtekov potrebujeme:
- 50g vlašských orechov
- 6 prepeličích vajíčok (z nich 6 žĺtok a asi 3 bielka podľa toho, ako sa vám ich podarí oddeliť)
- 110 g masla, alebo kvalitného rastlinného tuku (ak máte intoleranciu na mliečne výrobky, použite rastlinný tuk)
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 25 g trstinového cukru
Postup:
Zo špaldovej múky, masla, cukru, prepeličích žĺtkov, polovice bielkov a mletých orechov spracujte cesto, pridajte aj štipku soli. Cesto odložte na hodinu do chladničky. Na pracovnej ploche vytvarujte valčeky v priemere 2cm, nakrájajte kúsky a formujte rožteky. Rožteky poukladajte na plech, vyložený papierom na pečenie, a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia približne 15 minút. Záleží od typu rúry, no u mňa to trvalo presne 15 minút. Rožteky nebudú tuhé, stuhnú, až keď trochu vychladnú. Hotové, ešte teplé rožteky dajte do cukru. Ja som použila práškový cukor z agáve. Chutia však i bez cukru.
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1073
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kakaové cookies trošku netradične
Cookies nepatria medzi najzdravšie pochúťky. Neplatí to však v prípade, že si ich pripravíte zo zdravých ingrediencií.
Sú bez lepku, lebo sme použili ryžovú múku.
Ak máte chuť na niečo naozaj rýchle a navyše zdravé (a podľa druhu zvolenej múky aj bezlepkové), máme pre vás jeden recept na pečivo, ktoré nemusíte nechať kysnúť.