Ríbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom
Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí.
Potrebujeme
- 200 g špaldovej múky
- 100 g mandľovej jemnej múky hladkej
- 100 g rozpusteného živočíšneho masla
- 125 g trstinového alebo kokosového cukru
- 4 ks vajíčok v izbovej teplote
- 360 g kokosového mlieka
- 2 PL strúhaného kokosu
- 12 až 14 g prášku do pečiva bez fosfátov
- 0,5 kg umytého a odkvapkaného ovocia
- 30 g kokosového cukru na posypanie
- 1 ČL bourbon vanilky
- 2 koláčové guľaté formy s priemerom 24 až 26 cm
Postup
Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. V miske vymiešame roztopené maslo s cukrom, pridáme vajíčka a prešľaháme metličkou. Pridáme múky, vanilku, kokos, prášok do pečiva a kokosové mlieko. Premiešame pomaly drevenou varechou dohladka. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa aj mierne liať. Formy si vymastíme maslom. Cesto nalejeme do formy a rovnomerne rozotrieme. Na povrch poukladáme ovocie. Na záver posypeme kokosovým cukrom rozmiešaným s troškou mandľovej múky.
Pečieme pri 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre 35 – 40 minút. Z dávky upečieme 2 koláče.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok.
Máte veľa mrkvy? Skúste tento božský koláč.
Fantastické voňavé domáce makovky
Tiež si najradšej na raňajky pochutnávaš na niečom sladkom?