Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami
Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí!
SUROVINY
- použila som plech veľkosti 35 x 24 cm (asi 16 porcií)
- 1 šálka pšena
- 2 vajíčka, 1 žĺtko
- 2 PL medu
- škorica
- ovocie podľa chuti: ja som použila jablká, sušené hrozienka, sušené slivky
- 30 g roztopeného masla
POSTUP
Pšeno opakovane sparte vriacou vodou (aspoň 3-krát), nechajte ho okvapkať. Varte vo vriacom, osolenom sójovom mlieku pri stálom miešaní asi 10 minút, pokým sa mlieko nevyparí. Následne stiahnite z platne, primiešajte 2 lyžice medu a škoricu, a nechajte pod pokrievkou 15 minút dôjsť. Do uvareného pšena vmiešajte vajíčka a maslo. Pridajte ovocie – jablká, sušené hrozienka, sušené slivky. Cesto vlejte do vopred pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút vo vopred vyhriatej rúre.
Zdroj receptu: Zuzana Benčová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Makový koláč so slivkami a orieškami
Tento koláč si zamilujete.
Pohánku som varievala už od môjho detstva.
Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť.