5. SEP 2015

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

Potrebujeme:

  • 150 g pšena uvareného domäkka
  • 0,5 l mandľového mlieka
  • 70 g kustovnice čínskej v bio kvalite (namočiť do vlažnej vody na cca 2 hodiny)
  • 100 g sušených vykôstkovaných datlí  (namočíme na 2 hod do mandľového mlieka)
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 80 g pistácií (zmixovaných)
  • 1 malá lyžička škorice 
  • štipka mletej  kurkumy
  • papierové košíčky  30 ks

Postup:

Pšeno dvakrát opláchneme  horúcou vodou. Necháme odkvapkať a varíme  v mandľovom mlieku domäkka za občasného premiešania. Necháme vychladnúť. V mixéri zmixujeme  na kašu kustovnicu a datle.  Dôkladne vmiešame do pšena tak, aby sa zafarbilo a spojili sa ingrediencie. Pridáme škoricu, kurkumu, 2 lyžice kokosu, lyžicu pistácií a miešame. Musí vzniknúť hustá lepivá hmota.  V miske so studenou vodou si namočíme prsty a vytvarujeme menšie guľky s priemerom cca 3,5 cm. Obalíme v pistáciách, alebo v strúhanom kokose. Uložíme do košíčkov a dáme na 2 hodiny do chladničky. Udržujeme v chlade, skonzumujeme do 48 hodín. 

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkamiAmarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Máte doma amarant a neviete, čo s ním?

 

 

Arašidový koláč /cheesecake/Arašidový koláč /cheesecake/

ento koláč sme s dcérkou vymysleli spontánne, keď objavila nedávno chuť arašidového masla a nechcela si dať vziať lyžicu s pohárom. 

 

 

Bezlepkový koláč z makovej múkyBezlepkový koláč z makovej múky

Vymysleli sme pre vás recept na úžasný ľahký makový koláč s použitím kokosového mlieka.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.