18. FEB 2016

Makový koláč so slivkami a orieškami

Tento koláč si zamilujete.

Suroviny:

(plech v rozmeroch 27 x 20 cm, asi 12 porcií, ak mate väčší, znásobte dávku)

  • 3 celé vajíčka
  • 70 g trstinového cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 6 PL mletého maku
  • 3 PL mletých lieskovcov
  • 5 PL celozrnnej múky
  • 1,5 ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 500 g prepolených sliviek  

POSTUP

Základ je, aby sme vajíčka vymiešali na tuhú penu, trvá to viac minút (cca 10 minút sa mieša plus ďalších 5 po pridaní hnedého cukru). Keď je pena hotová, prilejeme počas miešania ešte 2 PL olivového oleja. Potom pomaly primiešavame mletý mak, oriešky a kypriaci prášok do pečiva. Jemne s vareškou alebo lyžičkou premiešavame a postupne pridávame múku. Vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie, a poukladáme nakrájané slivky. Pečieme cca 30 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šťavnatý “apple pie”Šťavnatý jablkový koláč

Dobrým jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť. 

 

 

Pšenový koláčPšenový koláč

Pšeno je proso bez semenných šupiek. 

 

 

Zdravé recepty: makový celozrný závinCelozrnný závin plnený makom

Makový celozrnný závin bude pre vás zdravou pochúťkou a sladkým potešením. 

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makový koláč so slivkami a orieškami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.