2. FEB 2016

Pšenový koláč

redakcia

Pšeno je proso bez semenných šupiek. 

Suroviny:

  • 280 g pšena 
  • 400 ml vody
  • 600 ml sójového mlieka
  • 4 ks vajec (použijeme oddelené bielka a žĺtka)
  • 12 lyžíc javorového sirupu 
  • 240 g ovocno-semienkového mixu: hrozienka, brusnice, slnečnica, tekvica...
  • 250 g kyslej smotany na dozdobenie

Postup:

Pšeno vysypeme do hrnca, sparíme horúcou vodou a zlejeme. Opakujeme 2-krát. K sparenému pšenu prilejeme vodu a sójové mlieko. Privedieme do varu, pridáme štipku soli a na miernom ohni varíme pod pokrievkou za občasného miešania cca 10 minút domäkka. Necháme 5-10 minút „dôjsť“.

Po vychladnutí vmiešame sušené ovocie, semienka a jadierka, javorový sirup a žĺtky. Na záver jemne vmiešame sneh z bielok.

Vložíme do vymastenej (olejom, alebo maslom) a vysypanej (strúhankou) tortovej formy. Pečieme cca 25-30 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista. 

Podávame dozdobené kyslou smotanou a preliate javorovým sirupom. 

Autor receptu je Bio Berkana - www.hravozdravo.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Raňajková amarantová kaša (môžu aj celiatici)Amarantová kaša

Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.

 

 

Hawai pohánkový nákypHawai pohánkový nákyp

Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze. 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi

Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.