Pomarančovo-škoricový koláč
Na nedeľné popoludnie ako stvorený, čo poviete?
19. JUN 2016
Suroviny
- 2 stredne veľké pomaranče
- 200 g pomletých mandlí
- 6 vajíčok
- 100 g medu alebo xylitolu
- 1 ČL škorice
- ochutené kvapky s prírodnou arómou vanilka, arašidové maslo
- 1 ČL mletého kardamómu
- 1 ČL lucuma prášku
- 1 ČL prášku do pečiva
- kokosový olej na vymastenie formy
Postup
Pomaranče varíme jednu hodinu, pričom každých 20 minút vymeníme vodu a znovu privedieme do varu. Tak ich zbavíme nechcenej horkosti. Vajíčka, škoricu, med, lucumu, prášok do pečiva, štipku soli a kardamóm zmiešame mixérom. Prisypeme mandle, pridáme ochutené kvapky a zmiešame. Potom rozmixujeme pomaranče a zmiešame ich s ostatnými surovinami. Následne zmes dáme do vymastenej formy. Pečieme v rúre pri 160 stupňoch Celzia. Po vychladnutí vyberieme z formy a podávame.
Zdroj: Victor Vincze
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Šišky, ktoré si zamilujete.
Mak je plný výživných látok.
Cvikla a čokoláda? Chutia výborne, veď skúste.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)