7. JUN 2016

Cviklové brownies

Cvikla a čokoláda? Chutia výborne, veď skúste. 

Na plech s rozmerom 30 x 30 cm potrebujeme

  • 500 g surovej cvikly (cca 450 g po uvarení)
  • 100 g masla
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády, minimálne 70 % kakaa
  • 3 vajíčka
  • 100 g mandľovej múky alebo pomletých mandlí
  • 40 g tmavého kakaa
  • 120 g trstinového cukru
  • 1 PL vanilkového extraktu

Poleva

  • 50 g trstinového cukru muscovado alebo kokosového cukru
  • šťava z naparenej cvikly

Postup

Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a sparíme do zmäknutia. Hotovú cviklu scedíme, vodu odložíme na polevu, cviklu zmixujeme spolu s nalámanou čokoládou a maslom. Teplo z uvarenej cvikly krásne rozpustí maslo aj čokoládu. Potom si vyšľaháme poriadne do peny vajíčka s cukrom. Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme mandľovú múku a kakao. Cesto potom vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 až 30 minút pri 180 stupňoch Celzia. Koláč musí byť mäkký, ale nie prepečený.

Po vychladnutí môžete dať navrch ešte polevu, ak by sa vám koláčik zdal málo sladký.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádovo-čokoládový koláčAvokádovo-čokoládový koláč

Lahodný koláč pre všetkých, ktorí radi maškrtia. 

 

Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky

Bezlepková alternatíva skvelej tortičky na nedeľné popoludnie. 

 

 

Špaldové mrkváčiky s domácim slivkovým lekvárom bez cukruŠpaldové mrkváčiky s domácim slivkovým lekvárom bez cukru

Ako plnka poslúži slivkový lekvár bez cukru, ktorý som piekla niekoľko hodín v rúre na plechu.


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklové brownies

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.